Home / Copil / Activități și jocuri de făcut de copiii în casă (I)

Activități și jocuri de făcut de copiii în casă (I)

Pentru că suntem nevoiți să stăm mai mult în casă cu prichindeii noștri, ne-am gândit la câteva activități și jocuri pe care le puteți face în interior. Unele vor fi chiar foarte distractive! Să trecem la treabă!

Comorile piraților

La acest joc se pot folosi nasturi sau orice alte obiecte mici, dar  identice. Ascunzi într-o cameră nasturii sau ce obiecte alegi în cele mai ciudate locuri și îi inviți pe cei mici să le găsească. Înainte putem confecționa și câteva accesorii de îmbrăcăminte pentru pirați. Stabilești un timp și cine găsește cele mai multe obiecte, câștigă. Bineînțeles că trebuie să pregătești și un premiu.

Desenele vorbitoare

Pentru acest joc sau activitate, cum vreți să-i spuneți, veți avea nevoie de creioane sau markere și coli de hârtie.

Atât părintele, cât și copilul trebuie să creeze un desen (despre orice), iar apoi fiecare trebuie să îi spună celuilalt cât mai multe despre desenul respectiv, ca și cum desenul s-ar prezenta: ce culori a folosit, ce reprezintă fiecare formă desenată etc.

Pentru a încuraja această activitate, puteți alege în timp cele mai bune desene și să le expuneți pe un panou.

Gustă și ghicește

Este un joc cu ajutorul căruia ai ocazia să-l convingi pe copil să guste diferite legume și fructe și să ghicească ce este. Poți alege și alimente dulci, acre sau sărate. Așezi pe o farfurie tot ceea ce alegi să participe la joc, iar pe cel mic îl legi la ochi cu o eșarfă.

Copilul alege ceva de pe farfurie și trebuie să ghicească ce este. Dacă nu reușește, trebuie să descrie ce gust și textură are și dacă îi place sau nu. Dacă răspunde corect, cel mic are voie să mănânce ceea ce a ghicit (bineînțeles dacă-i place), dacă nu, va aștepta până dă răspunsul corect.

Execută ce ți se spune

În cadrul acestui joc, copilul va trebui să fie atent când nu are voie să facă ceva. Comenzile formulate trebuie să fie mai neobișnuite și haioase! De exemplu poți da comanda ”Scarpină-te în urechea stângă”, „Imită o maimuță” etc. Poate fi jucat de copilași de peste 4 ani.

Îi explici copilului că o să-i dai o comandă și atunci când ții mâinile în poală, el va trebui să o îndeplinească, oricât de ciudată i s-ar părea. Dacă nu ții mâinile în poală el nu va trebui să o execute. Jucând acest joc, cel mic va învăța să fie mai receptiv la ceea ce i spune.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.