Home / Bebelus / Alimentatie / O nouă descoperire pentru bebe: brânzeturile

O nouă descoperire pentru bebe: brânzeturile

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

În momentul diversificării, 500 mg de calciu este necesarul zilnic de care are nevoie bebe. Le poate lua din lapte, iaurt, brânză dulce…o mulțime de ingrediente și texturi pentru a alcătui un meniu complet pentru puiul tău.

Când le introduci

După ce bebe s-a obișnuit cu iaurtul, e timpul să introducem prsimele brânzici pregătite în casă după rețetele din pag. 24-25. La 7 luni bebe mănâncă un iaurt de 60 de g și acum e momentul să-i dai la una dintre mesele principale, de prânz sau cină 2 linguri (10g – 20 g) de brânzică proaspătă de vaci pregătită în casă. E bine să i-o combini cu un ingredient moale și fin, cum e banana, ca să-i oferi un piure fin, care să ascundă textura aspră a brânzei. Apoi poți să o combini cu legume, paste sau mămăliguță.

7 luni – brânzică proaspătă de vaci, pregătită în casă

10 luni – urdă, ricotta, brânză de capră

12 luni – mozzarella proaspătă, brânză cottage

18 luni – emmental

După 2 ani – cașcaval, brânză frământată

Care sunt atuurile lor nutriționale

Brânzeturile trebuie să aibă locul lor special în alimentația bebelușilor și copiilor mici deoarece au un conținut ridicat de nutrienți, esențiale pentru dezvoltarea și sănătatea lor:

  • Proteinele – asigură creșterea țesuturilor din organism, în principal a mușchilor și a scheletului osos. Ele sunt considerate ”cărămizile” organismului.
  • Vitaminele A și B2 – joacă un rol foarte important în dezvoltarea organelor, fixarea fierului și dezvoltarea vederii, iar vitamina B12 este utilă pentru formarea globulelor roșii și contribuie la buna funcționare a sistemului osos.
  • Calciul – este esențial în constituirea oaselor și asigură o dezvoltare armonioasă a capitalului osos. Proteinele și fosforul furnizate de brânzeturi asigură o mai bună fixare a calciului în oase și a fluorului.
  • Caseina, principala proteină din brânzeturi, diminuează aderența bacteriilor responsabile cu apariția cariilor dentare și stimulează activitatea protectoare a salivei.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.