Home / Viata de familie / Activitati / O nouă clinică Medicover în Timişoara

O nouă clinică Medicover în Timişoara

medicover
Pe 7 mai, Grupul Medicover a inaugurat o nouă clinică multidisciplinară în Timişoara. Evenimentul deschide prima fază de dezvoltare pentru anul 2015, parte din planul de investitii care include 3 noi clinici în fiecare an. Cu o investitie de peste 600.000 euro, clinica Medicover Timisoara este astăzi una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare, care oferă acces la o gamă largă de servicii medicale, încadrate în peste 20 de specialităţi, cu o echipă de peste 40 de medici, cu nume sonore ale lumii medicale.

• Noua clinică dă pacienţilor acces la metode moderne de screening şi control al riscului cardiovascular, într-o abordare multidisciplinară: cardiolog – neurolog – diabetolog – pneumolog – internist.

• În Centrul de Reabilitare Medicală, o bază complexă de tratament fizioterapeutic şi de recuperare medicală, pacienţii beneficiază de servicii complexe: electroterapie, laserterapie, ultrasunete, terapie cu unde de şoc extracorporale, hidroterapie – bai galvanice, termoterapie, gimnastică medicală, kinetoterapie. Echipa medicală coordonată de Conf. Univ. Dr. Claudiu Avram este formată din specialişti în domeniul reumatologiei, recuperării medicale şi kinetoterapiei.

Centrul de testare şi evaluare cardio-pulmonară la efort, o noutate în clinicile Medicover, dispune de echipamente de ergospirometrie la efort de ultimă generaţie şi lucrează sub îndrumarea conf. dr. Claudiu Avram, pentru cea mai performantă investigaţie în evaluarea metabolismului şi capacităţii de efort, cu toate componentele sale.

Centrul de excelenţă în Oftalmologie dispune de o echipă medicală de excepţie care oferă evaluarea complexă şi modernă a ochiului şi a patologiei sale, la copii şi adulţi: tomografie în coerenţă optică (OCT), perimetrie (câmp vizual), măsurarea şi monitorizarea tensiunii intraoculare, biomicroscopie, examenul fundului de ochi, evaluarea refracţiei şi corecţie optică. Dr. Florina Stoica, coordonatoarea departamentului de oftalmologie, realizeaza screeningul retinopatiei de prematuritate prin oftalmoscopie indirectă, serviciu unic în regiunea de vest a României.

Centrul de excelenţă în Pediatrie oferă accesul la diferite specialităţi pediatrice şi la servicii medicale dedicate exclusiv copiilor. Şef lucrări dr. Corina Paul, medic primar pediatrie si endocrinologie, coordonează o echipă formată din medici primari pediatri cu o vastă experienţă clinică şi cu supra-specializări în domeniul cardiologiei şi ecocardiografiei pediatrice, gastroenterologiei pediatrice, endocrinologiei pediatrice, dermatologiei pediatrice, oftalmologiei pediatrice, chirurgiei pediatrice.

Centrul de Somnologie cu experţi pentru depistarea şi tratarea tulburarilor de somn, coordonat de Dr. Ştefan Mihăicuţa, membru în boardul Grupului de Lucru de Somnologie din cadrul Societăţii Române de Pneumologie, medic primar pneumologie, este coordonatorul laboratorului de somnologie din Medicover Timişoara şi oferă consultaţii pentru depistarea şi tratarea sindromului de apnee în somn atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Centrul Wellness&Nutriţie vine în întâmpinarea tuturor celor interesaţi să dobândească un stil de viaţă sănătos, dar şi a sportivilor care doresc să-şi optimizeze programele de antrenament fizic, prin metode de testare de ultimă generaţie, unice în vestul ţării.

Imagistica prin ultrasonografie la copii şi adulţi oferită de clinica Medicover din Timişoara are o gamă largă de investigaţii ecografice: ecografie abdominală, ecocardiografie, ecografia sistemului vascular arterial şi venos, ecografie musculo-scheletală, de şold, ecografie mamară, tiroidiană, obstetricală şi ginecologică.

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.