Home / Bebelus / NOUA SCHEMĂ DE VACCINARE

NOUA SCHEMĂ DE VACCINARE

 

shutterstock_149167064 (1)

Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr 386/31.03.2015, noua schema națională de vaccinare se aplică începand cu data de 1 aprilie 2015 si presupune următoarele modificari:

 1. Realizarea tuturor vaccinarilor din schema nationala de catre medicii de familie (preluarea vaccinarii copiilor scolari)
 2. Vaccinarea cu vaccin hexavalent DTP+VPI+Hib+HepB – 3 doze de vaccin hexavalent administrate copiilor cu varsta de 2, 4 si 11 luni

Nota: Copiii care au primit 3 doze de vaccin dupa schema veche (la varsta de 2,4,6 luni), vor primi vaccin hexavalent la varsta de 12 luni pentru a se respecta intervalul minim admis.

(6 luni) intre DTP III si DTP IV. Doar cohortele de copii care nu au primit vaccin la varsta de 6 luni, vor fi vaccinati la varsta de 11 luni.

 1. Vaccinarea cu vaccin ROR la copiii cu varsta de 12 luni
 2. Revaccinarea ROR la varsta de 5 ani precum si revaccinarea copiilor care implinesc varsta de 7 ani in anul 2015 respectiv 2016 pentru recuperarea dozei a 2-a de ROR
 3. Recuperarea  vaccinarii cu vaccin tetravalent DTP+VPI pentru copii cu varsta de 6 si 8 ani la medicul de familie (sau doar cu VPI daca au primit la varsta de 4 ani vaccinul DTPa)

noua schema de vaccinare 2015

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

One comment

 1. Este cea mai dezastruoasa decizie a autoritatilor sanitare din ultimul timp, dupa subfinantarea sistemului sanitar.
  Oare cati copii scolari se vor inghesui la medicul de familie? Doar cei cu parinti cu posibilitati,evident
  Si saracutii aia mici ce o sa faca?
  Oare cati medici de familie se vor interesa de soarta copiilor scolari de pe liste, in conditiile in care ei trebuie sa incheie contracte cu DSP pt acele vaccinuri,ei le ridica,ei dau statisticile, in plus fata de ceea ce au deja acum pe cap.
  La scoala macar se incolonau si se facea intr-un procentaj destul de bun, inclusiv celor mai amarati….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.