Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Muffins cu roșii uscate și șuncă

Muffins cu roșii uscate și șuncă

Ingrediente

150 g iaurt

150 ml lapte

2 ouă

½ linguriță cu sare

1 pliculeț praf de copt

50 g unt

125 g făină albă

125 g făină integrală

100 g cașcaval

100 g șuncă de pui

50 g roșii uscate

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt și sarea. Într-un bol, amesteci laptele cu iaurtul, ouăle bătute, untul topit și răcit. Adaugi făina și cașcavalul dat pe răzătoarea mică  și omogenizezi compoziția. La final pui roșiile tocate și șunca tăiată cubulețe.

Pui aluatul în forme de brioșe unse și tapetate sau îmbrăcate cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 20-25 de minute, până brioșele se rumenesc frumos.

Eu am ales să pun aluatul în 4 forme de ceramică individuale mai mari decât formele de brioșe. Sunt delicioase calde, dar le poți servi și reci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.