Mozzarella de casa nu se prepară așa de greu cum ne imaginăm. Cu ingrediente puține obținem o brânză absolut delicioasă și sănătoasă pentru juniorii noștri.
Ingrediente:
5 l lapte de vacă nepasteurizat, fiert și răcit
150 ml iaurt
7-9 picături de cheag – e bine să citiți instrucțiunile de pe pachet
sare
Pregătește și Pizza cu rosii si mozzarella
Mod de preparare:
Pui laptele cu iaurtul la fiert într-un vas de inox și le încălzești până la 30°C (să fie la temperatura degetului, nu mai fierbinte). Oprești focul, adaugi cheagul și învârți câteva secunde să se omogenizeze. Acoperi vasul cu un capac, apoi cu un prosop și lași o oră să se închege.
Tai apoi compoziția pătrate cu un cuțit mare, acoperi din nou cu capacul și mai lași o oră. Scoți apoi compoziția cu un polonic, într-o sită în care ai pus un tifon mare și lași la scurs câteva ore.
Scoți brânza, o desfaci în bucăți mari și le pui într-un castron și torni 2 l de apă fierbinte peste ele. Învârți cu o lingură până brânza devine elastică. O scoți cu mâna sau cu o lingură, o strângi într-un bulgăre și o frămânți ca pe o bucată de aluat. Faci apoi un bulgăre, îl presari cu sare, îl pui într-un bol acoperit și-l lași să se matureze 1-2 zile la frigider.
O altă rețetă apetisantă pe lângă această rețetă de mozzarella de casa este și Waffle cu telemea. Rețeta o găsești AICI.
Rețeta video de la mozzarela de casă o găsești AICI.