Mozzarella de casă

shutterstock_155541956

Mozzarella de casa nu se prepară așa de greu cum ne imaginăm. Cu ingrediente puține obținem o brânză absolut delicioasă și sănătoasă pentru juniorii noștri.

Ingrediente:

5 l lapte de vacă nepasteurizat, fiert și răcit

150 ml  iaurt
7-9 picături de cheag – e bine să citiți instrucțiunile de pe pachet

sare

Pregătește și Pizza cu rosii si mozzarella

Mod de preparare:
Pui laptele cu iaurtul la fiert într-un vas de inox și le încălzești până la 30°C (să fie la temperatura degetului, nu mai fierbinte). Oprești focul, adaugi cheagul și învârți câteva secunde să se omogenizeze. Acoperi vasul cu un capac, apoi cu un prosop și lași o oră să se închege.

Tai apoi compoziția pătrate cu un cuțit mare, acoperi din nou cu capacul și mai lași o oră. Scoți apoi compoziția cu un polonic, într-o sită în care ai pus un tifon mare și lași la scurs câteva ore.

Scoți brânza, o desfaci în bucăți mari și le pui într-un castron și torni 2 l de apă fierbinte peste ele. Învârți cu o lingură până brânza devine elastică. O scoți cu mâna sau cu o lingură, o strângi într-un bulgăre și o frămânți ca pe o bucată de aluat. Faci apoi un bulgăre, îl presari cu sare, îl pui într-un bol acoperit și-l lași să se matureze 1-2 zile la frigider.

O altă rețetă apetisantă pe lângă această rețetă de mozzarella de casa este și Waffle cu telemea. Rețeta o găsești  AICI.

Rețeta video de la mozzarela de casă o găsești AICI.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.