Home / Copil / Madeleine cu matcha

Madeleine cu matcha

Ingrediente

2 ouă mari

1 gălbenuș mare de ou

100 g zahăr

3 lingurițe cu matcha de bună calitate

125 g făină

5 g praf de copt

110 g unt gras

2 lingurițe miere

½ linguriță sare

Mod de preparare

Într-un castron mare, mixezi ouăle, gălbenușul, zahărul, matcha și sarea până își dublează volumul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, iar la final untul și mierea pe care le-ai topit în prealabil un minut într-o crăticioară. Când aluatul este omogenizat îl acoperi cu o folie și îl introduci în frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Încălzești cuptorul la 220°C, ungi formele de madeleine (nu trebuie să faci acest lucru dacă formele sunt din silicon). 

Umpli pe jumătate cu aluat formele și le introduci în cuptor timp de 3 minute, după care reduci temperatura la 180°C/16° C și mai lași 4-5 minute până când madeleinele sunt rumenite ușor. Le scoți din forme și le lași  să se răcească pe un grătar. Delicioase!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.