Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Ingredientul lunii: miracle berry

Ingredientul lunii: miracle berry

În latină poartă numele de „Synsepalum dulcificum”, iar în engleză este cunoscut sub denumirea de „miracle berry”. Acest fruct a fost descoperit în 1725, în cursul unor expediţii în vestul Africii. Nu e un simplu fruct de pădure, oamenii de ştiinţă considerându-l o minune a naturii. Ce anume face acest fruct să fie considerat miraculos? Proprietatea sa de a transforma lămâia sau orice alt aliment acru într-un desert extrem de dulce şi de gustos. Este suficient să mănânci un singur fruct miraculos pentru ca, apoi, chiar şi o murătură să ţi se pară dulce ca mierea.

După ce au analizat fructul, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că miracle berry conţine o moleculă denumită miraculină care, odată ajunsă pe limbă, se ataşează de papilele gustative, transformând gustul acru sau amar în dulce. Efectul fructului miraculos durează între 30 de minute şi două ore. Există şi un dezavantaj: dacă se combină cu alimente fierbinți, efectul miraculinei dispare.

Este „dulcele” permis diabeticilor şi obezilor. În 1960, Michael Harvey, un om de afaceri american, a fondat compania Miralin, cu scopul de a crea un desert pe bază de Synsepalum dulcificum, acesta fiind destinat în special diabeticilor şi obezilor. Însă, la scurt timp după aceea, o serie de controverse au pus punct activităţii companiei. Aceste fructe nu sunt recomandate copiilor și femeilor însărcinatate, efectele miraculinei pe termen lung fiind necunoscute.

Fructele-minune au un termen de valabilitate foarte scurt, de maximum 2 zile, din acest motiv a fost inventată și o alternativă a lor sub formă de capsule, care pot fi folosite pentru o perioadă de până la 1 an. Totuși, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară nu și-a dat acceptul pentru comercializarea acestor capsule.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.