Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Gratin de dovlecei și mazăre

Gratin de dovlecei și mazăre

Ingrediente

6 dovlecei medii

3 ouă

400 ml smântână dulce

200 g cașcaval ras

200 boabe de mazăre congelată

unt pentru uns forma

sare

piper

Mod de preparare

Speli dovleceii și îi tai felii mai groase. Îi scufunzi în apă clocotită cu sare împreună cu mazărea și lași 10 minute, după care scurgi foarte bine și așezi feliile de dovlecei și mazăre într-un vas termorezistent uns cu unt.

 Într-un castron, amesteci smântâna cu ouăle, sare, piper și jumătate din cașcavalul ras. Torni amestecul peste legume și miști ușor vasul. Presari deasupra restul de cașcaval și introduci vasul în cuptorul încins la 200°C pentru 40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Servești gratinul cald, ca atare, sau ca și garnitură la o fr

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.