Home / Copil / Gem de căpșune fără zahăr

Gem de căpșune fără zahăr

Ingrediente

2 kg căpșune curățate și spălate

2 lămâi medii

1 l suc natural de mere fără zahăr

Mod de preparare

Pui într-un vas căpșunele curățate, spălate și tăiate sferturi. Le stropești cu zeama de la lămâi și le acoperi cu apă rece. Le lași cel puțin 30 de minute.

Torni sucul de mere într-o cratiță și îl fierbi până scade la jumătate. Adaugi căpșunele scurse bine de apa cu lămâie și amesteci. Lași să fiarbă gemul până scade la jumătate. Când începe să fiarbă, se formează spumă ca la orice gem, pe care trebuie să o aduni.    

Pui gemul fierbinte în borcane sterilizate,  le pui capacele și le întorci cu gura în jos. Le acoperi cu un prosop de bucătărie și le lași să se răcească.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.