Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Beneficiile pepenelui verde

Beneficiile pepenelui verde

Pepenele verde conține 92% apă și de aceea are proprietăți de hidratare fabuloase, în timp ce este sărac în grăsimi și fără colesterol. O cană de pepene verde tăiat cuburi (250 g) conține doar 51 de calorii. Dar iată și alte motive pentru a-l introduce în meniul tău.

Conține multă apă!

Nimic nu este mai răcoritor de mâncat decât un fruct care conține foarte multă apă! Apa joacă un rol esențial în reglarea temperaturii corpului, în transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către celule, în eliminarea deșeurilor și protejarea articulațiilor, organelor și țesuturilor.

Multă citrulină

Pepenele verde este o sursă excelentă de citrulină, un aminoacid important. În multe procese biologice. Organismul folosește citrulina pentru a face un alt aminoacid major, arginina, care joacă un rol-cheie în diviziunea celulară, cicatrizare și în eliminarea amoniacului. Citrulina conținută în pepenele verde este, de asemenea, ușor absorbită de organism. De altfel, pepenele verde este unul dintre puținele alimente cu un conținut ridicat de citrulină.

Bogat în minerale și antioxidanți

Pepenele verde este, de asemenea, bogat în licopen, un antioxidant: o porție de 300 g  conține 18,16 mg. De asemenea, este bogat în potasiu și sărac în sodiu  și acest lucru poate reduce riscul de tensiune arterială ridicată, un factor de risc asociat cu accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Sursă bună de nutrienți

Pepenele verde este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți (la 250 g/porție):

  • Vitamina C: contribuie la creșterea și menținerea oaselor sănătoase, a cartilajului, dinților și gingiilor.
  • Tiamină (vitamina B1): eliberează energie din carbohidrați și favorizează dezvoltarea normală.
  • Vitamina B6 (o altă sursă de acid pantotenic și magneziu): implicată în metabolismul energetic și în formarea țesuturilor.
  • Vitamina A: favorizează dezvoltarea normală a oaselor și dinților, precum și sănătatea pielii și a membranelor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.