Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Chipsuri de banane

Chipsuri de banane

Ingrediente

5 banane necoapte

ulei de floarea-soarelui

2 lingurițe zahăr

Mod de preparare

Cureți bananele, le tai felii de 1 până la 2 mm și le pui într-un bol cu apă pentru 5 minute. Le  scurgi și le așezi pe o tavă de aragaz pe care ai pus hârtie de copt. Le ungi, cu ajutorul unei pensule, cu ulei de floarea-soarelui și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute. La jumătatea timpului, scoți tava și întorci chipsurile. Când scoți tava din cuptor, presari  chipsurile cu zahăr (opțional). Le lași să se răcească, după care le așezi într-un bol. Dacă vrei să le păstrezi mai mult timp, le pui într-un recipient care se închide etanș și îl ții la temperatura camerei.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.