Ingrediente
250 g ciuperci pleurotus; 3 linguri unt; 6 ouă; 1 lingură făină; 2 linguri smântână; 2 linguri brânză de vaci; sare
Mod de preparare
Speli ciupercile foarte bine, le usuci cu prosoape absorbante și le tai fâșii groase.
Încălzești untul într-o formă rotundă sau într-o tigaie cu mâner detașabil, pui ciupercile și lași pe foc 2 minute. Condimentezi cu puțină sare și continui gătirea până când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.
Bați ouăle ca pentru omletă, adaugi smântâna, brânza de vaci, făina și omogenizezi. Pui compoziția de ouă în tigaie, peste ciuperci, amesteci bine, reduci focul și amesteci până când ouăle încep să se închege pe margine. Introduci tigaia în cuptorul încălzit până când frittata se rumenește deasupra. O lași să se răcească la temperatura camerei și o servești alături cu o salată.
Foto: Photoland/Profimedia