Friptură de porc cu smochine - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Friptură de porc cu smochine

Friptură de porc cu smochine

Ingrediente
1 kg pulpă de porc mai puțin grasă;

1 linguriță cimbru uscat;

200 g bacon felii subțiri;

150 g smochine;

2 mere;

2 cepe roșii;

sare;

piper;

400 ml vin de mere
Mod de preparare

Speli carnea, o usuci și o întinzi cu ajutorul unui cuțit pe lung, ca să obții o bucată mai mare. O bați ușor cu ciocanul de șnițele, o presari cu puțină sare, cimbru și piper și o lași să se odihnească 30 de minute.

Așezi felii de bacon pe masă cât dimensiunea bucății de carne și așezi carnea peste. Pui smochinele din loc în loc și rulezi cât poți de strâns împreună cu feliile de bacon. Legi rulada cu sfoară alimentară. Poți proceda și astfel: mai întâi faci rulada și apoi o îmbraci în feliile de bacon. O așezi într-o tavă.

Tai merele în opt și le cureți de căsuța semințelor. Cureți ceapa și o tai tot în opt. Le așezi în tavă alături de ruladă, le condimentezi cu sare și piper, torni vinul de mere și o introduci în cuptorul încins la 180° C timp de 70 de minute. Ai grijă ca în timpul coacerii să ungi friptura cu sosul din tavă. Dacă nu ai vin de mere poți folosi un vin alb demidulce.

O servești tăiată felii, alături de un piure de cartofi și bineînțeles de mere și ceapă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.