
Ingrediente
250 g untură de porc
300 g nucă măcinată
1 pliculeț praf de copt
un vârf de linguriță cu sare
2 lingurițe esență de vanilie
200 ml lapte
2 lingurițe coajă rasă de portocală
700 g făină
zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele
Mod de preparare
Lași untura la temperatura camerei, adaugi făina, sarea, praful de copt și frămânți cu degetele. Adaugi nuca măcinată, coaja rasă de portocală, esența de vanilie și apa. Frămânți aluatul bine, îi învelești în folie alimentară și îl introduci în frigider pentru cel puțin o oră.
Scoți aluatul din frigider, rupi biluțe mici și formezi suluri, cărora le dai forma de cornulețe.
Le așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180°C până se rumenesc ușor. Le tăvălești prin zahăr pudră cât sunt calde și le lași să se răcească. Le poți păstra în cutii de metal, la rece, până la două săptămâni.