Home / Copil / Cornulețe cu nucă

Cornulețe cu nucă

Ingrediente

250 g untură de porc

300 g nucă măcinată

1 pliculeț praf de copt

un vârf de linguriță cu sare

2 lingurițe esență de vanilie

200 ml lapte

2 lingurițe coajă rasă de portocală

700 g făină

zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele

Mod de preparare

Lași untura la temperatura camerei, adaugi făina, sarea, praful de copt și frămânți cu degetele. Adaugi nuca măcinată, coaja rasă de portocală, esența de vanilie și apa. Frămânți aluatul bine, îi învelești în folie alimentară și îl introduci în frigider pentru cel puțin o oră.

Scoți aluatul din frigider, rupi biluțe mici și formezi suluri, cărora le dai forma de cornulețe.

Le așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180°C până se rumenesc ușor. Le tăvălești prin zahăr pudră cât sunt calde și le lași să se răcească. Le poți păstra în cutii de metal, la rece, până la  două săptămâni.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.