Ingrediente
500 g piept de pui
200 g ficăţei de pui
200 g pipote de pui
200 g inimioare de pui
1 ceapă mare
1 dovlecel mic
1 morcov mare
2 ciuperci potrivite
3 căţei usturoi
4 ouă
sare
Mod de preparare
Mai întâi, speli organele de pui bine şi le pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare pentru circa 30 de minute. Le scurgi, le laşi să se răcească, după care le dai prin maşina de tocat împreună cu carnea de pui spălată bine şi uscată cu prosoape absorbante. Separat, fierbi morcovul curăţat şi spălat. Când morcovul este aproape fiert, pui şi ciupercile spălate şi mai laşi 5 minute.
Toci mărunt ceapa curăţată şi o pui peste amestecul de carne. Adaugi usturoiul pisat şi dovlecelul, morcovul şi ciupercile tăiate cubuleţe. Pui ouăle bătute uşor, condimentezi cu puţină sare şi omogenizezi compoziţia.
Îmbraci o tavă de cozonac cu hârtie de copt, torni compoziţia de carne, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzi, la foc mic, pentru 50 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Laşi drobul să se răcească, după care îl scoţi din tavă.