Home / Copil / Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

Ingrediente

600 g dovlecei mici
200 g smântână
4 ouă
100 g brânză Edam
100 g șuncă de curcan
sare
piper
unt

Mod de preparare
Speli dovleceii, le tai capetele, după care îi tai felii nu foarte subțiri. Îi opărești în apă clocotită cu sare pentru un minut, după care îi scoți cu o paletă și îi pui la scurs.

Amesteci smântâna cu ouăle bătute, cu brânza rasă, sare și piper. Adaugi șunca tăiată cubulețe, dovleceii și amesteci ușor. Torni compoziția într-un vas de yena mic uns cu unt și îl introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45-50 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.