Desert fin cu dovleac

Ingrediente

PENTRU BLAT

2 ouă

50 g zahăr

50 g făină

2 linguri cacao

1 linguriță praf de copt

PENTRU CREMĂ

200 g dovleac fără coajă și semințe

60 g zahăr

1 pliculeț zahăr vanilat

zeama de la 1/2 de lămâie

2 linguri miere

1 plic budincă de vanilie bio

4 gălbenușuri

4 linguri zahăr pudră

200 g mascarpone

100 ml frișcă

cacao

Mod de preparare

Bați ouăle cu zahărul până se albesc. Adaugi făina cernută cu praful de copt și cacaua și omogenizezi. Pe o tavă cu hârtie de copt formezi din aluat 2 cercuri și o introduci în cuptorul încins la 200°C timp de 10 minute, după care lași blaturile să se răcească.

Tai dovleacul bucăți mici și îl pui într-o cratiță cu zahărul și apă cât să-l acopere. Lași să fiarbă până se înmoaie, după care îl pasezi până obții o cremă. Pui zeama de lămâie, mierea, dai în clocot și adaugi budinca de vanilie dizolvată în 100 ml de apă, amestecând continuu cu un tel. Mai lași să fiarbă 2-3 minute, până se îngroașă.

Bați gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până se îngroașă, după care lași crema să se răcească și o amesteci cu mascarpone și frișcă.

Tai blatul rondele de mărimea paharelor în care montezi desertul. Așezi pe fund blat, cremă de dovleac, apoi din cea cu mascarpone, blat și dovleac. La final ornezi cu cremă de mascarpone și presari puțină cacao.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.