Ingrediente
6 ouă
250 ml lapte
sare
nucşoară rasă
8 felii de pâine veche de o zi
2 mâini cu spanac proaspăt
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură ceapă verde
300 g şuncă de pui
400 g carne de pui fiartă
Mod de preparare
Amesteci gălbenuşurile cu laptele, condimentezi cu un praf de sare şi puţină nucşoară rasă şi torni totul peste feliile de pâine tăiate cuburi. Tai cubuleţe carnea de pui fiartă împreună cu şunca şi pui totul într-un castron mai încăpător.
Pui pâinea înmuiată peste carne şi şuncă, adaugi spanacul opărit în prealabil, scurs şi tocat, ceapa şi pătrunjelul tocate mărunt. Amesteci uşor, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C timp de 40 de minute.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!
Foto: Profimedia