Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert din clătite cu căpșune

Desert din clătite cu căpșune

Ingrediente

PENTRU CLĂTITE:

2 ouă
1 vârf de cuțit sare
2 linguri zahăr pudră
750 ml lapte
300 g făină
ulei
250 g gem de căpșune
PENTRU CREMĂ

1 l lapte
2 plicuri budincă de căpșune
4 linguri zahăr pudră
unt pentru uns forma

PENTRU BEZEA:

3 albușuri
3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare
Pentru clătite, bați ouăle cu sarea, zahărul și laptele. Adaugi treptat făina, mixând continuu.  Coci clătite într-o tigaie unsă cu foarte puțin ulei, le ungi cu gem de căpșuni și le rulezi.

Într-un vas termorezistent uns cu unt, așezi clătitele rulate una lângă alta, în două sau trei straturi, depinde de mărimea vasului. Oricum, el trebuie să fie mai mic.
Amesteci praful de budincă cu laptele și zahărul. Torni compoziția peste clătite și introduci vasul în cuptorul încins la 170° C timp de 30 de minute.

Cât timp clătitele sunt la cuptor, bați albușurile spumă tare cu zahărul și după cele 30 de minute scoți vasul, întinzi deasupra bezeaua și introduci vasul din nou la cuptor, la 200° C, până bezeaua devine aurie.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.