Home / Copil / Desert din foietaj cu mere

Desert din foietaj cu mere

Vrei să prepari ceva dulce rapid și gustos? Acest Desert din foietaj cu mere este absolut irezistibil!

Ingrediente

1 bucată foietaj

1 sau 2 mere, în funcție de mărime

6 lingurițe gem (de caise, de prune…)

zeama de la 1 lămâie

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Speli merele, le tai în 4, după care le scoți semințele. Tai sferturile felii foarte subțiri, le pui într-un vas, le acoperi cu apă amestecată cu  zeama de lămâie și le introduci în cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, pentru ca merele să se înmoaie și să le rulezi ușor, fără să se rupă.

Întinzi aluatul și îl tai în 6 fâșii. Pui pe fiecare fâșie câte o linguriță de gem și întinzi. Așezi feliile de mere suprapunându-le deasupra benzii (marginile trebuie să iasă), îndoi fâșia de aluat în jumătate spre partea cu mere, apoi o rulezi strâns. Procedezi la fel și cu restul ingredientelor.

Desert din foiataj cu mere

Așezi trandafirii într-o tavă de brioșe unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încălzit la 180°C pentru 30 de minute.

Lași să se răcească 10 minute, după care scoți „trandafirii” din forme și îi presari cu zahăr pudră. Un Desert din foietaj cu mere absolut irezistibil.

Poate vrei să pregătești și această rețetă de Brioșe cu banane!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.