Home / Copil / Desert cu banană și zmeură

Desert cu banană și zmeură

Ai banane foarte coapte? Dacă cumperi și puțină zmeură sau căpșune, gata desertul. Simplu și gustos!

Ingrediente

1 cană (250 ml) făină albă

1 cană făină integrală

½  pliculeț praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 vârf de cuțit cu sare

1 linguriță coajă de portocală

125 g semințe de chia măcinate

2 căni piure de banană

1 cană iaurt gras

125 g zahăr brun

2 ouă

2 lingurițe extract de vanilie

300 g zmeură

100 g unt nesărat

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C și ungi și tapetezi o formă de pâine.

Amesteci într-un castron ambele tipuri de făină, praful de copt, sarea, coaja de portocală și semințele de chia măcinate.

În alt bol, pui piureul de banane, iaurtul, bananele, iaurtul și bicarbonatul de sodiu și omogenizezi foarte bine compoziția. Pui untul moale, zahărul, ouăle, extractul de vanilie și mixezi compoziția până se omogenizează foarte bine amestecul.

Adaugi treptat în castron amestecul uscat, mixând foarte bine. Pui zmeura în aluat și amesteci foarte ușor cu o paletă. Torni aluatul în forma de pâine unsă și tapetată. Poți îmbrăca forma și cu hârtie de copt

Introduci forma în cuptorul încins pentru o oră și 15 minute. O scoți și lași desertul să se răcească. Îl scoți din formă, îl presari cu zahăr pudră și îl poți servi.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.