Sufle de somon afumat - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Sufle de somon afumat

Ingrediente

20 g unt nesărat

20 g cașcaval ras

20 g făină

200 ml lapte

80 g somon afumat

20 ml pastă de tomate

1 vârf de cuțit nucșoară

2 ouă mari sau 3 mai mici

sare

piper

Mod de preparare

Topești untul într-o tigaie la foc mic, adaugi făina, amestecând bine cu o lingură de lemn până se îngroașă. Torni laptele treptat, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbi pe foc mic circa 5 minute, având grijă să amesteci constant.

Adaugi peste compoziție somonul afumat tocat mărunt, pasta de tomate, nucșoara, sare (trebuie să ții cont că somonul este sărat), puțin piper, amesteci foarte bine și lași compoziția să se răcească.

Adaugi în compoziție gălbenușurile, cașcavalul dat pe răzătoarea mică și amesteci. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția în două vase mici de sufle, unse cu unt. Ai grijă să ștergi foarte bine marginile de eventualele picături de compoziție, altfel sufleul nu va crește.

Pui formele pe mijlocul cuptorului și le introduci în cuptorul încins la 160 de grade pentru  30 de minute. Verifici sufleul cu scobitoarea. Dacă iese curată, este gata! Îl servești cald

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.