Home / Viata de familie / Activitati / Curs online “Alimentația… pas cu pas către sănătate”

Curs online “Alimentația… pas cu pas către sănătate”

Sănătatea este lucrul cel mai important și la aceasta contribuie și alimentația. Nutribalance organizează un curs online despre educația alimentară asupra valențelor alimentelor în sănătatea emoțională și intelectuală dedicat persoanelor ce isi doresc un stil de viata sanatos, echilibrat si investesc in calitatea vietii, aducand armonie in minte, trup si suflet … prin savoarea bucatelor din farfurie.

Nutribalance este un concept de nutritie medicala, care isi propune sa ii ajute pe oameni sa duca o viata echilibrata (balance), fiind in cea mai buna forma a lor.

Nutritia medicala nu devine o masura a cantitatii hranei si a kilogramelor in plus, ci este raportata la nevoile individuale ale omului modern, determinand starea de sanatate.

Acest curs îl organizează Alina Epure, biochimist, terapeut nutritionist, health coach Practitioner, membru ESPEN și consultant nutritionist, în perioada 11 iulie-18 septembrie.

Alina Epure

“Pe durata cursului doresc sa punem impreuna bazele educatiei in nutritie … pentru o sanatate de nota 10. Vom descoperi cu incredere si rabdare povestea sanatatii tale, investind astfel in calitatea vietii, aducand armonie in minte, trup si suflet … prin savoarea bucatelor din farfurie. Durata cursului este de 10 saptamani, este organizat sub forma unui workshop saptamanal, interactiv, structura cursului o găsiți mai jos. Cursul se va desfasura in perioada 11 iulie – 18 septembrie 2022, va fi dispobibil online sau ulterior sub forma inregistrata. Durata unei sesiuni este de 90 -100 minute. Inscrierile la cursul “Alimentatia… pas cu pas catre sanatate” se pot realiza pana vineri, 8 iulie 2022. Costul intregului curs este de 2000 lei (pachet de 10 sesiuni)”, ne-a spus Alina Epure.

Structura workshop-ului:

Sanatatea se invata. Alimentatia … pas cu pas catre sanatate – 13.07.2022

  • definire concept de  nutritie medicala si nutritionist
  • introducere in lumea alimentelor – piramida alimentara raportata la stilul de viata
  • micro si macronutrienti – rolul proteinelor, lipidelor, glucidelor in organismul uman
  • hidratarea – cum, cand, ce cantitate de apa este necesara fiecaruia dintre noi
  • definire si intocmire jurnal alimentar
  • alimentul – intre medicament si otrava ( asocieri corecte de alimente, regulile de baza in definirea stilului de viata echilibrat)

Mancam sau ne hranim? Nevoi induse sau dorinte? – 20.07.2022

  • definire concept  de alimentatie constienta
  • cand, cum, unde  si ce mancam – impactul alimentelor asupra organismului
  • foamea emotionala
  • tabieturi de familie si reguli de protocol la masa
  • nevoia corpului sau alimentele cu rol de recompensa ( nevoi – dorinte – pofte)
  • interpretare etichete produse alimentare
  • studiu comparativ  produse ecologice vs conventionale.

Nutritia medicala. Programe de nutritie personalizate vs.  solutii usor de accesat – 27.07.2022

  • definire concept de nutritie medicala
  • relatia cu alimentele – definire program de nutritie personalizat
  • beneficii si efecte secundare ale dietelor neadaptate starii de sanatate, istoricului medical, preferintelor alimentare
  • evaluare “diete la moda” – beneficii si efecte secundare ( pe diferite grupe de varsta)

Corpul cere performanta – 03.08.2022

  • definire concept de hrana pentru creier
  • alimentatia sportivilor ( amatori, profesionisti)
  • performanta fizica si intelectuala vin din farfurie ( reguli corecte de asociere a alimentelor, principii de alimentatie adaptate nevoii zilnice)
  • echipamentul si antrenamentul se imprietenesc cu echilibrul alimentar

Ai obosit sa fii obosit? – 10.08.2022

  • Definirea conceptului de alimentatie rationala si instinctive
  • Identificarea si incadrarea alimentelor ce sustin buna functionare a organismului uman
  • Provocari alimentare si impactul asupra calitatii vietii
  • Starea de oboseala – intre dezechilibru alimentar si carente, dezechilibre metabolice
  • Mancam sau ne hranim? Cum… ce… cand… unde…cu cine…mancam… astfel incat sa sustinem ritmul zilnic de functionare?

Get in shape in 60 days . Psihologia slabitului si a detoxifierii – 17.08.2022

  • detoxifiere – intre mit si necesitate – situatii medicale cand se impun programele de detoxifiere
  • alimente cu rol terapeutic in procesul de purificare
  • definire  programe de alimentatie adaptate nevoii individuale
  • dezvoltare plan de sanatate individual, personalizat ( fii in cea mai buna forma ta !)
  • reguli de asociere corecta a alimentelor
  • impactul alegerilor alimentare asupra stilului de viata… pe viata…

Mama si copilul – UN COPIL SANATOS ESTE UN COPIL FERICIT – 24.08.2022

  • Preconceperea – alimente cu rol benefic in fertilitate
  • Sarcina – intre pofte si responsabilitate alimentara
  • Alaptare – bucuria de zi cu zi
  • Alimentatia copiilor ( personalizare informatii pe diferite grupe de varsta)
  • Diversificare
  • crestere si dezvoltare – sustinute din farfurie
  • de la provocari la recompense alimentare
  • drumul de la potential la performanta ( scolara, sportiva)

Simplu… gustos… sanatos – 31.08.2022

  • Propuneri de meniuri pentru mic dejun, pranz, cina, gustari
  • Adaptarea planului de alimentatie pe diferite grupe de varsta
  • Gustul bun sau calitatea alimentelor din farfuria noastra
  • Alimente la reducere sau grija pentru sanatate
  • Aliment – medicament sau otrava
  • Sanatatea din farfurie –10  reguli de baza pentru o sanatate de nota 10

Dependențe alimentare – pofte – nevoi

  • Definire dependente, pofte, nevoi reale si induse
  • Evaluare si analiza dependente alimentare, alegeri in context emotional
  • Foame compulsiva si efectele acesteia
  • Gustam sau mancam
  • Alimente care ucid creierul si care creeaza dependenta ( atentie la varsta la care sunt introduse in meniul zilnic/ saptamanal)

Food mood conection

  • Hrana sau mancare
  • Starea de bine asociata cu mancarea
  • Deformarea exterioara = deformarea interioara
  • Corpul = casa sufletului
  • Hrana pentru minte – trup – suflet – diferenta fiecarei categorii de alimente si importanta acestora

Nu uita! Fii în cea mai bună formă a ta cu  Alina Epure, telefon:

+ 40728.227.629, email: alinaepure@nutribalance.ro

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.