Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Cum păstrezi și folosești condimentele

Cum păstrezi și folosești condimentele

Fără condimente și plante aromatice, mâncărurile ar fi fade. Cu toții le folosim, fie uscate sau proaspete, dar nu întotdeauna știm cum să le păstrăm și să le folosim. Vă împărtășesc din experiența mea legată de condimentele și plantele aromatice uscate.

  • Condimentele uscate își păstrează mai bine aroma dacă le iei întregi și le macini într-o râșniță în momentul folosirii. Le păstrezi în borcane închise ermetic, într-un loc întunecos.
  • Acestea nu trebuie păstrate mai mult de un an, deoarece își vor pierde aroma. Este ideal să cumperi cantități mici. De asemenea, aroma lor este mai puternică atunci când sunt măcinate foarte uscate. Le poți prăji înainte de măcinare într-o tigaie, timp de câteva minute, la foc foarte mic, amestecând încontinuu, până când boabele încep să sară ori să emane un miros puternic.
  • Pentru a elibera aroma din plantele aromatice uscate, acestea trebuie mărunțite cu mâna înainte de a le adăuga în mâncare.
  • Verdețurile uscate își recapătă mirosul dacă le ții înainte de folosire câteva secunde deasupra unui vas cu apă clocotită.
  • La unele ierburi, cum sunt oregano, cimbrul și rozmarinul, aroma sporește prin uscare. Uscate, acestea sunt de 2-3 ori mai aromate decât în stare proaspătă și de aceea este indicat să folosești doar jumătate din cantitatea pentru condimentare.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.