Home / Bebelus / Cum alegem scaunul de masă pentru copil?

Cum alegem scaunul de masă pentru copil?

Ca părinţi avem tot felul de hotărâri de luat: cum -i punem numele lui bebe, optăm pentru recoltarea de celule stem, de ce lucruri va avea nevoie mai întâi cel mic, cum fie căruciorul, dar scaunul pentru maşină, -i luăm scutece bio şi şamponfără lacrimi”, în ce moment va fi necesar scaunul de masă pentru copilaş? Asta enumăr doar câteva dintre alegerile pe care trebuie le facem zilnic părinţi.

La ce vârstă este necesar

Şi pentru la al doilea copil ne simţim deja mult mai relaxaţi, am vrea împărtăşim cu voi din experienţă noastră de alegere a scaunului de masă. Prima întrebare pe care ne-am pus-o încă din perioada când bebe era “rezident” în burtică a fost: când e momentul în care vom avea nevoie de scaunul de masă. Unii prieteni cu copii ne spuneau este bine -l avem când bebe ajunge în perioada de diversificare a alimentaţiei, alţii ne-au dat informaţia foarte bună există deja pe piaţă bogată a ofertelor de scaune de masă şi un model 3 în 1, adică un scaun care – pe lângă funcţia de scaun de masăse poate folosi chiar de la naşterea bebeluşului balansoar relaxant şi şezlong confortabil pentru noul membru al familiei noastre.

Multifuncțional sau nu?

Buuun, ne plac lucrurile compacte şi multifuncţionale! Asta înseamnă şi o economie de bani pe parcurs, chiar dacă iniţial costă un pic mai mult decât un simplu scaun de masă, pentru îl folosim până la vârstă de 36 de luni a copilaşului (sau altfel spus, până când bebe are maxim 15 kg) şi pe post de şezlong şi balansoar.

Tipsuri pentru a-l alege pe cel potrivit

Ce ne-a mai interesat în luarea deciziei: fie un produs sigur, nou, cu garanţie, poată fi poziţionat la masă noastră, a familiei, atunci când bebe mai creşte, aibă părţile care se murdăresc detaşabile, le putem spală frecvent cu uşurinţă, fie uşor reglabil şi confortabil şi bineînţeles aibă centuri de siguranţă. A fost important ne hotărâm şi din ce material fie confecţionat (lemn sau plastic), dacă achiziţionăm separat şi o pernă detaşabilă facem totul mult mai confortabil. Ne-am dorit de asemenea aibă şi spătarul reglabil şidacă nu era suficient – am adăugat ocupe puţin spaţiu pliat, și  -l putem depozita cu uşurinţă, într-un spaţiu mic.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.