Ca părinţi avem tot felul de hotărâri de luat: cum să-i punem numele lui bebe, să optăm pentru recoltarea de celule stem, de ce lucruri va avea nevoie mai întâi cel mic, cum să fie căruciorul, dar scaunul pentru maşină, să-i luăm scutece bio şi şampon “fără lacrimi”, în ce moment va fi necesar scaunul de masă pentru copilaş? Asta că să enumăr doar câteva dintre alegerile pe care trebuie să le facem zilnic că părinţi.
La ce vârstă este necesar
Şi pentru că la al doilea copil ne simţim deja mult mai relaxaţi, am vrea să împărtăşim cu voi din experienţă noastră de alegere a scaunului de masă. Prima întrebare pe care ne-am pus-o încă din perioada când bebe era “rezident” în burtică a fost: când e momentul în care vom avea nevoie de scaunul de masă. Unii prieteni cu copii ne spuneau că este bine să-l avem când bebe ajunge în perioada de diversificare a alimentaţiei, alţii ne-au dat informaţia foarte bună că există deja pe piaţă bogată a ofertelor de scaune de masă şi un model 3 în 1, adică un scaun care – pe lângă funcţia de scaun de masă – se poate folosi chiar de la naşterea bebeluşului că balansoar relaxant şi că şezlong confortabil pentru noul membru al familiei noastre.
Multifuncțional sau nu?
Buuun, ne plac lucrurile compacte şi multifuncţionale! Asta înseamnă şi o economie de bani pe parcurs, chiar dacă iniţial costă un pic mai mult decât un simplu scaun de masă, pentru că îl folosim până la vârstă de 36 de luni a copilaşului (sau altfel spus, până când bebe are maxim 15 kg) şi pe post de şezlong şi balansoar.
Tipsuri pentru a-l alege pe cel potrivit
Ce ne-a mai interesat în luarea deciziei: să fie un produs sigur, nou, cu garanţie, să poată fi poziţionat la masă noastră, a familiei, atunci când bebe mai creşte, să aibă părţile care se murdăresc detaşabile, că să le putem spală frecvent cu uşurinţă, să fie uşor reglabil şi confortabil şi bineînţeles să aibă centuri de siguranţă. A fost important să ne hotărâm şi din ce material să fie confecţionat (lemn sau plastic), dacă să achiziţionăm separat şi o pernă detaşabilă că să facem totul mult mai confortabil. Ne-am dorit de asemenea să aibă şi spătarul reglabil şi – dacă nu era suficient – am adăugat să ocupe puţin spaţiu pliat, și să-l putem depozita cu uşurinţă, într-un spaţiu mic.
Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!