Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Cum păstrezi roșiile mai mult timp

Cum păstrezi roșiile mai mult timp

Roșiile se strică foarte repede dacă nu sunt păstrate bine. Și nu se simt cel mai bine în frigider, așa cum a-i putea crede. Iată cum poți să le păstrezi cât mai mult timp.

Dacă crezi că roșiile se păstrează mai bine în lada frigiderului te înșeli. Cu siguranță își găsesc locul acolo, dar cel mai bun mod de a le păstra mai mult timp este să lași roșiile la temperatura camerei, într-un coș. De preferință, este bine să le lași codițele, pentru a împiedica intrarea aerului. Dacă nu le mai au, le așezi cu locul unde a fost codița în jos.

De asemenea, nu uita să așezi coșul cu roșii departe de lumină și de locurile unde este foarte cald. Evită să le expui lângă fereastră, mai ales lângă cele în care bate soarele. Este bine să știi că roșiilor nu le place să fie lângă anumite fructe, cum ar fi merele, bananele sau avocado, deoarece acestea eliberează gaze care le pot strica. Când cumperi roșii nu este bine să le speli pe toate, ci numai în momentul în care le consumi. Astfel, își vor păstra aroma și calitățile nutritive. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.