Home / Bebelus / Cum îți protejezi copilul de soare

Cum îți protejezi copilul de soare

shutterstock_124647451

Soarele este o sursă importantă de plăcere şi relaxare pentru toată familia. Dar el reprezintă şi un adevărat pericol pentru pielea bebeluşului! Cu 40 până la 60% mai fină decât a voastră, mai sensibilă, aceasta este mult mai vulnerabilă faţă de radiaţiile UV. Iar arsurile solare nu sunt singurele consecinţe ale unei expuneri excesive: în timp, soarele poate duce la deteriorări celulare care fragilizează definitiv pielea. Este, deci, esenţial să limităm la maxim expunerea copilului şi să-i protejăm pielea cu produse de îngrijire specifice.

Hipoalergenice şi cu toleranţă ridicată, noile formule de îngrijire Mustela Solare, cu SPF 50+, vă protejează eficient bebeluşul împotriva radiaţiilor UVA şi UVB, respectând pielea lui delicată. Graţie noilor sisteme de filtre îmbogăţite cu un complex brevetat de ingrediente active, de origine naturală, şi cu vitamina E, acestea previn deteriorările cutanate profunde, protejând apărarea naturală a pielii şi capitalul său celular. Produsele nu conţin nanoparticule, alcool, parabeni, coloranti, octocryiene, fenoxietanol, parfum*(*excepţie sprayul after sun). Conţin, în medie, 90% ingrediente de origine naturală. Pielea bebeluşului vostru este protejată de soare la suprafaţă şi în profunzime, astăzi şi pentru mâine.

Alege creme de protecție adaptate bebelușului

Până la 2 ani, copiii au sistemul de apărare cutanată imatur, ceea ce îi face foarte vulnerabili la soare. Pentru a vă proteja eficient bebeluşul împotriva radiaţiillor UV în caz de expunere inevitabilă, este indispensabil să utilizăm o protecţie solară special concepută pentru tipul său de piele. Spray solar Mustela cu  protecţie foarte ridicată – SPF 50+ UVB UVA – este un lapte cu protecţie solară foarte ridicată pentru faţă şi pentru corp, special formulat pentru pielea delicată a bebeluşilor şi copiilor. Practic, formatul său tip spray se utilizează chiar şi cu capul în jos, iar cantitatea sa mare (200 ml) vă ajunge pe toată durata sezonului cald. Există şi în varianta de tub – Mustela Loțiune de protecţie solară de 100 ml, precum şi în cea de Cremă protecţie solară de 40 ml, pentru faţă.

Beneficii:

 • Sisteme de filtre 100% organo-minerale
 • Special adaptate pielii delicate a bebelusilor şi copiilor.
 • Filtre solare recunoscute ca non-alergizante, fără nano-particule.
 • Texturi mătăsoase şi invizibile pe piele.

După expunerea la soare, rehidrataţi şi împrospătaţi pielea bebeluşului cu Spray after sun hidratant de la Mustela. Îmbogăţit cu ulei de jojoba şi unt de cupuaçu, acest produs de îngrijire corporală cu un miros delicat calmează senzaţia de iritație și usturime cauzată de expunerea îndelungată la soare.

9 regulile de protecție solară pentru bebe

 • Evită expunerea bebeluşului la soare, în special între orele 11 şi 16.
 • Caută sistematic umbra în cazul în care lumina soarelui este intensă.
 • Nu lăsa bebeluşul gol sau în costum de baie la soare. Îmbracă-l cu haine largi, dar din bumbac gros pentru a filtra bine radiaţiile UV, o pălărie cu boruri mari şi ochelari de soare adaptaţi (standard CE, categoria UV 3 sau 4, cu rame mari sau în formă de mască).
 • Aplică un strat gros de produs de protecţie solară cu un indice SPF adaptat (50+), cu 20 de minute înaintea expunerii. Insistă pe zonele sensibile expuse excesiv (frunte, pomeţi, nas, buze).
 • Protejează copilul chiar şi la umbră sau când este înnorat: mai mult de 80% dintre radiaţiile UV traversează norii şi o umbrelă de soare nu constituie o protecţie suficientă.
 • Evită filtrele cu potenţial de declanşare a alergiilor şi optează pentru ecranele minerale sau organo-minerale.
 • Reaplică produsul de protecţie solară în cantitate suficientă la fiecare 2 ore şi după fiecare îmbăiere.
 • Oferă-i regulat copilului lichide, chiar dacă nu cere.
 • Ai grijă de produsele de protecţie solară: închide bine tubul sau spray-ul, nu îl lăsa în lumina directă a soarelui şi nu utiliza niciodată anul următor un produs deja început.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.