Cum fierbi pastele. Cu sau fără sare și ulei? Al dente sau moi? În apă clocotită, la foc mic sau mare? Fierberea pastelor nu este atât de ușoară pe cât pare, cu excepția cazului în care știi sfaturile pe care ți le oferim.
Chiar dacă sună simplu, pentru a avea pe masă paste care să-ți încânte papilele gustative este nevoie să cunoști câteva sfaturi pentru fierberea lor. Totul începe cu cantitățile folosite:
- apa trebuie măsurată în funcție de cantitatea pastelor.
- sarea adăugată în apă nu are nicio legătură cu sărarea după gătit.
- adăugarea supei, condimentelor sau aromelor trebuie să fie corectă.
Cum procedezi?
- Pentru 100 g paste crude este nevoie de 1 l de apă. Este vorba despre cantitatea pentru o persoană.
- Începe prin fierberea apei.
- Când apa dă în primul clocot, adaugă 7-10 g de sare grunjoasă. Prin reacție chimică, apa se agită puțin și atunci este momentul să adaugi pastele.
- De obicei, fierbi 8 minute pentru pastele la dente, 10 minute pentru cele mai moi. Gătitul al dente îți va permite să le mai gătești și într-un sos.
- Un sfat util este să nu arunci toată apa în care au fiert pastele. Amesteci pastele cu sosul și apoi adaugi puțin din apa în care au fiert. Amidonul din apă va ajuta la lipirea sosului de paste și va săra ușor preparatul. Sosul devine puțin mai gros.
Pe langa aceste sfaturi cum fierbi pastele, poate te intereseaza si Oregano, aroma si sanatate!