Home / Copil / Cremă de castane

Cremă de castane

Ingrediente

1,5 kg castane

1 lămâie

500 g zahaăr

1,5 l de apă

1 păstaie de vanilie

Mod de preparare

Pui castanele în apă clocotită și le fierbi 2 minute. Le scoți, le cureți de coajă. După care le pui din nou în apă clocotită și le fierbi 50 de minute. Le scurgi și le cureți și al doilea înveliș, după care le mai fierbi alte 20 de minute în apă clocotită. Le scurgi și le faci piure.

Prepari din apă, zahăr și semințele păstăii de vanilie un sirop, pui piureul de castane, zeama de la lămâie și amesteci. Lași pe foc mic, amestecând continuu, până când piureul se desprinde de pe pereții cratiței. Iei cratița de pe foc și pui crema  în boluri individuale sau într-un borcan care se închide ermetic. O poți păstra la frigider câteva zile.

O poți servi simplă sau o poți folosi la prăjituri.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.