Home / Copil / Copiii- noua generație în mișcare

Copiii- noua generație în mișcare

Echipa Fundatiei PRAIS la eveniment lansare SGIM

Fundaţia PRAIS lansează programul naţional „Suntem generaţia în mişcare!” ce se va desfășura timp de trei ani și care se adresează elevilor din clasele a IX-a și a X-a din liceele din Bucureşti și Ploieşti. Programul are ca obiective informarea şi educarea adolescenţilor, a familiilor acestora şi a publicului larg cu privire la beneficiile stilului de viaţă sănătos, a activităţilor fizice zilnice, sportului.

În perioada 2009-2010, rata obezității în rândul tinerilor de 15 ani din România a fost de 14% (în creştere faţă de 6% în 2005-2006). Nivelul activităţilor fizice zilnice, în rândul tinerilor cu vârsta de 15 ani, este în scădere, faţă de cel al tinerilor de 11 ani (de la 20% la 7% pentru fete şi de la 32% la 16% pentru băieţi), factor care contribuie la creşterea riscului de obezitate, datorită unui stil de viaţă dezechilibrat.

La nivel global, 2,1 miliarde de oameni, aproape 30% din populaţia globului, sunt supraponderali sau obezi. Acest număr este de două ori şi jumătate mai mare decât acela al adulţilor şi al copiilor subnutriţi. Obezitatea este responsabilă de aproape 5% din decesele anuale la nivel global. Impactul global economic ajunge la aproximativ 2 trilioane USD anual, ceea ce reprezintă 2,8% din produsul intern brut global. Dacă se menţine ritmul actual, până în anul 2030 aproape 50% din populaţia adultă a globului va fi supraponderală sau obeză. În acest sens, programele de prevenţie, informare şi educare, într-o abordare holistică, contribuie, alături de alţi factori, la inversarea acestei tendinţe.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.