Home / Copil / Conferința „Educația Mentală și Nutrițională a copilului”

Conferința „Educația Mentală și Nutrițională a copilului”

Vineri, 24 mai 2024, ora 18, in Aula Magna a Universității Politehnica București, va avea loc Conferința „Educatia Mentala si Nutritionala a copilului”, care îi are ca invitați pe dl. doctor Cristian Andrei și pe Alina Epure, nutritionist, fondatoarea programului nutritional Nutribalance. Evenimentul este gazduit si moderat de Emma Pendiuc, sociolog si realizator TV, presedintele Scolii de Film Micile Vedete.

Conferinta este organizata in mod special pentru cadrele didactice din invatamantul primar, de la scolile si liceele din Bucuresti si este gratuita pentru toti participantii, inclusiv parinti care isi doresc sa afle solutii concrete pentru anumite comportamente ale copiilor. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti este partener. 

Traim in vremurile cu cea mai acuta criza de sanatate mintala din istoria omenirii si cu o rata de obezitate in randul copiilor din Romania de peste 30%… si in crestere. Pericolul pentru copiii nostri este „la usa” si vrem, din toata inima, sa punem umarul la protejarea lor. Cum? Intai noi, ca adulti, sa fim bine informati si sa le oferim SOLUTII. Aceasta conferinta este despre SOLUTII CONCRETE pentru: cum sa ii hranim sanatos si cum sa ii protejam mental de agitatia, consumerismul si dependentele prezente deja in societate.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii MICILE VEDETE, prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, www.micilevedete.ro si Micile Vedete in bucatarie – emisiune TV si proiect educational de nutritie si cooking pentru copii si familie, sunt organizatorii acestei conferinte.

Fondatoarele scolii si ale proiectului, Ema Pendiuc si Ariana Pendiuc, declarau: „Ideea ne-a venit in urma proiectiilor de filme pentru copii pe care le-am facut in toata tara, de 15 ani incoace, unde am vazut efectiv cum numarul copiilor cu greutate peste media normala a crescut ingrijorator, sub ochii nostri. Parintii si cadrele didactice ne-au semnalat situatii alarmante in care, pur si simplu, nu aveau solutii la obiceiurile copiilor de a manca dulciuri peste masura sau de a rezista tentatiei de a manca fast food, vazand reclame agresive si fiind la tot pasul inconjurati de astfel de produse. Mai mult, accesul la ecrane a declansat copiilor stari emotionale complicate si un nivel de agitatie greu de gestionat. In fata acestor pericole reale, am demarat aceasta inițiativa, de a ajuta cadrele didactice si parintii sa vina cu solutii concrete catre copiii lor si de ce nu, catre ei insisi.”

Va puteti inscrie aici: https://events.upb.ro/register/

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.