Home / Copil / Clătite cu spanac şi urdă

Clătite cu spanac şi urdă

de la 2 ani

Ingrediente
Pentru aluat

2 ouă mici
125 ml lapte
125 g făină

Pentru umplutură

250 g spanac proaspăt
100 g urdă

½ ceapă mică
½  ardei gras
50 g parmezan
câteva frunze proaspete de busuioc pentru decor

1 roşie mică pentru decor

Mod de preparare

Amesteci cu un tel ouăle bătute, laptele și făina. Laşi aluatul la frigider cel puţin 30 de minute, după care prăjeşti clătite subţiri într-o tigaie specială de clătite care nu trebuie unsă.

Opăreşti frunzele de spanac în apă clocotită circa cinci minute, le scoţi în apă cu gheaţă, le clăteşti cu apă rece, le scurgi şi le storci bine. Tai spanacul mărunt şi îl amesteci cu urda, ceapa şi ardeiul gras tocate mărunt.

Aşezi umplutură pe clătite, presari parmezan ras şi le rulezi. Tai felii groase de 2-3 cm şi le pui într-un vas termorezistent mai mic uns cu unt. Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 10 minute. Decorezi clătitele cu frunze de busuioc şi cubuleţe de roşie. Dacă doreşti, le poţi servi micuţului tău cu un sos de roşii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.