Home / Copil / Tartă cu praz și șuncă

Tartă cu praz și șuncă

Ingrediente

500 g aluat de tartă

4 bucăți praz mediu

4 felii șuncă de curcan

3 ouă

200 ml smântână grasă

10 g unt

1 vârf de cuțit nucșoară pudră

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 210°C. Cureți prazul, îl speli bine, îl tai rondele și îl pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute, după care îl scurgi.

Bați într-un castron ouăle, adaugi smântâna și amesteci până se omogenizează. Adaugi șunca tăiată cuburi, nucșoara, sare și piper. Omogenizezi bine.

Întinzi aluatul într-o foaie și îmbraci cu el o formă de tartă, apăsând bine pe margini. Îl înțepi cu furculița din loc în loc.

Pui prazul scurs bine în forma de tartă și torni deasupra compoziția de smântână. Pui deasupra untul rupt bucățele și o introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Trebuie să se rumenească ușor deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.