Clătite cu miere


Ingrediente
250 g făină
2 lingurițe praf de copt
2 ouă mari
300 ml lapte
2 lingurițe coajă de portocală rasă
100 g miere
30 g unt
Mod de preparare
Într-un castron, cerni făina cu praful de copt. Faci o gaură în mijloc și pui în ea ouăle bătute cu laptele, coaja de portocală rasă, 2 linguri de miere și începi să amesteci cu un tel mic din interior spre exterior până când toată făina este încorporată. Adaugi untul topit în tigaia în care o să coci clătitele și omogenizezi.

Cu un polonic mic pui 4 clătite în tigaie și lași pe foc mic până când se formează bule la suprafața clătitelor, circa 2 minute. Întorci clătitele cu o spatulă și mai lași alte 2 minute. Procedezi la fel până termini tot aluatul. Ții clătitele la cald până le termini.
Servești clătitele cu miere și fructele care-ți plac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.