Clatite cu dovlecel si branza! Aceste clătite sunt superdelicioase și le poți servi cu parmezan ras deasupra, cu smantana…
Ingrediente
250 g făină
1 pliculeț drojdie uscată
20 ml lapte
2 ouă
1 praf de nucşoară
150 g mozzarella
6 bucăți zucchini mai mici
sare
Mod de preparare
Speli zucchini. Doi dintre ei îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi fierbi la aburi până se înmoaie, circa 10 minute, după care cu o furculiță îi faci piure. Restul bucăților de zucchini îi lași necurățați de coajă și cu un cuțit special de curățat legume îi tai fâșii subțiri, pe lung. Le așezi pe abur și le lași 3-5 minute.
Amesteci făina cu drojdia, adaugi laptele, ouăle bătute, piureul de zucchini, nucșoara, puțină sare și amesteci până aluatul se omogenizează.
Prăjești clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Într-o tavă cu hârtie de copt, formezi turnulețe de clătite, dovlecei și felii subțiri de mozzarella (ca în imagine). Deasupra trebuie să ai clătită. Le introduci în cuptorul încins la 200ºC câteva minute, până se topește brânza.
La această rețetă de clatite cu dovlecel poți folosi smântână în momentul în care le servești. O altă rețetă interesantă cu dovlecel este și Chec cu dovlecel și ciocolată.
Foto: Photoland/Profimedia