Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clătite cu brânză și zucchini

Clătite cu brânză și zucchini

Clatite cu dovlecel si branza! Aceste clătite sunt superdelicioase și le poți servi cu parmezan ras deasupra, cu smantana…

Ingrediente

250 g făină

1 pliculeț drojdie uscată

20 ml lapte

2 ouă

1 praf de nucşoară

150 g mozzarella

6 bucăți zucchini mai mici

sare

Mod de preparare

Speli zucchini. Doi dintre ei îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi fierbi la aburi până se înmoaie, circa 10 minute, după care cu o furculiță îi faci piure. Restul bucăților de zucchini îi lași necurățați de coajă și cu un cuțit special de curățat legume îi tai fâșii subțiri, pe lung. Le așezi pe abur și le lași 3-5 minute.

Amesteci făina cu drojdia, adaugi laptele, ouăle bătute, piureul de zucchini, nucșoara, puțină sare și amesteci până aluatul se omogenizează.

Prăjești clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Într-o tavă cu hârtie de copt, formezi turnulețe de clătite, dovlecei și felii subțiri de mozzarella (ca în imagine). Deasupra trebuie să ai clătită. Le introduci în cuptorul  încins la 200ºC câteva minute, până se topește brânza.

La această rețetă de clatite cu dovlecel poți folosi smântână în momentul în care le servești. O altă rețetă interesantă cu dovlecel este și Chec cu dovlecel și ciocolată. 

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.