Home / Copil / Fursecuri cu dovlecel și ciocolată

Fursecuri cu dovlecel și ciocolată

Fursecuri cu dovlecel și ciocolată! La prima vedere o să ți se pară ciudată această rețetă, dar la final obții niște fursecuri superdelicioase! Dovlecelul nu se va simți. Merită să le încercați.

Ingrediente

1 cană cu unt la temperatura camerei

1/2 cană zahăr brun

2 lingurițe esență de vanilie

2 ouă mari

2 căni dovlecel sau zucchini ras

2 căni făină integrală de grâu

1/2 cană fulgi de ovăz

2 lingurițe scorțișoară

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță  sare

2 1/2 căni fulgi de ovăz

100 g pepite de ciocolată

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul 5 minute, la viteză mare, după care adaugi esența de vanilie, ouăle și mixezi încă un minut. Adaugi dovlecelul ras și amesteci până se încorporează.

Presari făina, scorțișoara, fulgii de ovăz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea peste ingredientele umede și amesteci la viteză redusă până când totul se combină. Adaugi fulgii de ovăz și pepitele de ciocolată și amesteci.

Iei cu o lingură de înghețată umedă din aluat  și așezi fursecurile pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute. Lași fursecurile să se răcorească 5 minute pe tavă, după care le transferi pe un grătar până la răcirea completă. Procedezi la fel și cu aluatul rămas. Le păstrezi reci, în recipiente de sticlă sau cutii de metal.

Pe lângă aceste fursecuri cu dovlecel mai poți pregăti și Brioșe cu dovlecel

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.