Home / Copil / Chec cu dovlecel și ciocolată

Chec cu dovlecel și ciocolată

Ingrediente

1 ¼ cană făină

25 g cacao

2 lingurițe praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

1 cană zahăr brun

½ cană ulei vegetal

2 ouă

2 căni dovlecel ras

100 g pepite de ciocolată

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul180°C și îmbraci cu hârtie de copt o formă de cozonac.

Într-un castron, combini făina cu pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul.

Bați într-un castron mai mare ouăle cu zahărul și uleiul  până devin o cremă. Adaugi dovlecelul ras și amesteci cu o spatulă. Adaugi amestecul uscat și omogenizezi compoziția . La final încorporezi jumătate din pepitele de ciocolată.

Torni aluatul în forma de chec, presari deasupra restul de ciocolată și o introduci în cuptorul încins pentru o oră. Faci testul scobitorii. Dacă iese curată, checul este gata, dacă nu, îl mai lași 10 minute.

Lași să se răcească pe un grătar, după care îl scoți din formă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.