Clafoutis cu struguri este o rețetă simplă și aromată. Se pregătește foarte ușor și nici nu necesită multă îndemânare în bucătărie.
Ingrediente
500 g struguri negri boabe mici;
100 g făină;
400 ml lapte;
4 ouă;
6 linguri zahăr pudră;
20 g zahăr vanilat;
1 lingură unt pentru uns forma
Mod de preparare
Mai întâi, ungi o formă rotundă termorezistentă sau de tort (24 cm) cu unt şi încălzeşti cuptorul la 200º C. Pui făina într-un castron mai încăpător, adaugi ouăle, zahărul pudră şi cel vanilat şi amesteci cu telul. Adaugi laptele treptat, amestecând continuu, până obţii o pastă moale.
Speli strugurii, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi împrăştii în vasul uns cu unt. Torni amestecul cu ouă şi lapte şi îl introduci în cuptorul încins pentru circa 40 de minute. Scoţi clafoutisul din cuptor, îl laşi să se răcească în formă, după care îl poţi servi.
Pe lângă această rețetă de clafoutis cu struguri, poate îți mai face cu ochiul și Brioşele cu struguri.