Home / Copil / Clafoutis cu sparanghel

Clafoutis cu sparanghel

Ingrediente

1/2 cană făină

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță oregano uscat

1 ¼ cană lapte

4 ouă potrivite

300 mazăre congelată

1 lingură coajă de lămâie rasă

500 g sparanghel

2 linguri unt

100 g brânză

Mod de preparare

Amesteci într-un castron, cu un tel, făina cu sarea, oregano și laptele. Adaugi ouăle, bați foarte bine, apoi pui brânza rasă, coaja de lămâie, amesteci și lași compoziția deoparte.

Speli sparanghelul, îl tai bucăți de 2,5 cm și le călești în unt topit 2 minute. Separat, fierbi mazărea circa 10-15 minute, după care o scurgi și o lași să se răcească.

Torni compoziția cu lapte într-un vas termorezistent uns cu unt, așezi deasupra bucățile de sparanghel, mazărea și introduci clafoutisul în cuptorul încălzit la 175ºC  până se rumenște frumos, circa 40-45 de minute. Îl lași să se răcorească și îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.