Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / “Ciupercuțe” din ouă și roșii

“Ciupercuțe” din ouă și roșii

Ingrediente

4 ouă;

4 roşii mai mici;

4 linguri brânză de vaci;

1 morcov mic fiert;
2 fire pătrunjel verde;

1 praf de sare;

2 frunze salată verde pentru decor

Mod de preparare

  1. Mai întâi pui ouăle la fiert în apă cu sare şi le laşi circa 8 minute. Le pui în apă rece şi le cureţi de coajă cu atenţie. Le tai în partea ascuţită un căpăcel şi scoţi cu grijă gălbenuşurile, pe care le pui într-un castronel.
  2. Speli roşiile şi le tai partea superioară (unde nu este codiţa), le scobeşti de miez şi le pui să se scurgă. Acestea vor fi căpăcelele ciupercuţelor.
  3. Pui brânza de vaci peste gălbenuşuri (opreşti puţină pentru decor), adaugi morcovul dat pe răzătoarea mare, albuşul pe care l-ai tăiat de la ouă tocat mărunt, un praf de sare şi pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizezi compoziţia bine.
  4. Umpli ouăle cu amestecul de brânză şi aşezi deasupra căpăcelele de roşii. Faci din brânza rămasă picăţele pe roşii şi le aşezi pe un platou cu salată verde.

Sfaturi pentru mami

E bine ca puiul tău să nu mănânce mai mult de jumătate de ou pe zi, deoarece acesta are un conținut ridicat de proteine care-i îngreunează digestia.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.