Home / Copil / Ciorbă cu perișoare de pui

Ciorbă cu perișoare de pui

Ingrediente

150 g piept de pui tocat; ½ morcov; 1 ceapă;  ½  ardei gras; ½  rădăcină păstârnac; 1 lingură boabe de mazăre; 2 gălbenușuri; 2 linguri orez; câteva fire pătrunjel verde; zeama de la ½ de lămâie; 1 lingură ulei

Mod de preparare

Mai întâi, cureți și speli legumele. Toci o jumătate de ceapă și ardeiul mărunt, rădăcinoasele le dai pe răzătoarea mare și le pui pe toate în 1,5 l de apă clocotită.

Cât timp fierb legumele, amesteci pieptul de pui tocat cu o jumătate de ceapă dată pe răzătoarea mare, cu orezul spălat și cu gălbenușurile. Omogenizezi compoziția și formezi cu mâna udă perișoare mici.

Adaugi perișoarele în supă, uleiul și le lași să fiarbă 15 de minute, la foc mic. Pui și mazărea și mai lași să fiarbă 10 minute. Adaugi zeama de lămâie, oprești focul și presari pătrunjelul verde tocat mărunt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.