Ingrediente
300 grame fasole verde congelată;
3 roşii mai mari;
1 morcov;
1 felie de ţelină mică;
1 ardei gras;
1 ceapă mai mare;
2 cartofi mici;
2-3 linguri ulei;
3 linguri zeamă de lămâie;
leuştean;
sare
Mod de preparare
Cureţi legumele, le speli, după care tai ţelina şi ardeiul gras cubuleţe, morcovul rondele subţiri, ceapa o toci mărunt şi cartofii cuburi.
Pui la fiert într-o oală circa 3 litri de apă şi când dă în clocot adaugi ceapa, morcovul, ardeiul, uleiul şi ţelina. Laşi să fiarbă, la foc mic, până când legumele sunt fierte pe jumătate, după care pui cartofii şi fasolea verde. Laşi să fiarbă circa 10-15 minute, după care adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, puţină sare şi mai laşi pe foc până când toate legumele sunt bine pătrunse (circa 10-15 minute).
Opreşti focul, acreşti ciorbiţa cu zeamă de lămâie, pui leuştean tocat mărunt, acoperi oala cu un capac şi laşi 10 minute ca să se aromatizeze, după care o poţi servi.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!