Home / Copil / Ciocănele aromate cu sos de iaurt

Ciocănele aromate cu sos de iaurt

Ingrediente

6 ciocănele de pui; ½ ceapă mică; 1 cățel usturoi; ½ crenguță de rozmarin proaspăt; 2 crenguțe cimbru proaspăt; 50 ml ulei; 50 ml oțet de mere; 2 linguri sos de soia; 2 lingurițe boia; 2 lingurițe muștar;  2 lingurițe ketchup; sare; 125 g roșii cherry. PENTRU SOS: 100 g iaurt alb; 1 lingură miere lichidă; 1 lingură pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Speli ciocănelele de pui și le usuci cu prosoape absorbante. Toci ceapa și usturoiul mărunt și le amesteci cu ierburile tocate la fel de mărunt. Adaugi peste ele uleiul, oțetul, sosul de soia, boiaua, muștarul și ketchup-ul. Adaugi puțină sare, omogenizezi și pui pulpele. Amesteci bine, le acoperi cu folie de plastic și le lași la frigider pentru cel puțin 3 ore. Mai amesteci în ele din când în când. Frigi ciocănelele pe un grill încins. În același timp, pui și roșiile pe marginile grillului.

Pentru sos, amesteci iaurtul cu mierea, pătrunjelul verde tocat mărunt și puțină sare. Servești ciocănelele cu sos de iaurt și roșii cherry la grătar

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.