Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Chiftele de quinoa cu somon

Chiftele de quinoa cu somon

Ingrediente

1 cană quinoa gătită

200 g somon

½ linguriță piper

½ legătură pătrunjel verde

2 ouă

ulei pentru prăjit

1 lămâie

sare

pesmet

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci quinoa fiartă și răcită cu somonul tăiat mărunt, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle bătute, sare și piper. Împarți compoziția în 6 sau 8 bucăți și formezi chiftele nu foarte groase. Le tăvălești prin puțin pesmet și le lași să se odihnească 10 minute.

Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă și prăjești chiftelele pe ambele părți până se rumenesc. Ar trebui câte 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Scoți chiftelele pe prosoape absorbante, după care le așezi pe o farfurie și le stropești cu zeama de la lămâie cât sunt calde. Le servești alături de un sos de iaurt cu usturoi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.