Home / Copil / Cremă de lămâie

Cremă de lămâie

Ingrediente

3 ouă, 150 g zahăr, 4 linguri amidon, 400 ml lapte, 100 ml suc de lămâie, 10 g gelatină, 400 ml smântâna pentru frișcă, 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Bați ouăle întregi cu zahărul până își dublează volumul. Adaugi amidonul și mixezi bine pentru a nu face cocoloașe.

Pui laptele într-o crăticioară cu fundul mai gros și o așezi pe foc. În momentul în care dă în fiert, torni laptele treptat peste amestecul de ou, mixând continuu și energic. Răstorni compoziția în crăticioară și o așezi din nou pe foc. Lași pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă compoziția, dar fără să fiarbă.

Răstorni crema într-un castron, o acoperi cu folie alimentară, pusă direct pe cremă, pentru a nu se forma o crustă deasupra, și o lași să se răcească.

Bați smântâna cu zahărul pudră până devine fermă și o introduci la frigider. Pui gelatina la înmuiat în sucul de lămâie pentru 15 minute, după care o transferi într-o crăticioară și o topești pe foc, dar fără să dea în clocot. O adaugi în crema de ou și amesteci bine, după care încorporezi și frișca, mixând până obții o cremă fină.Pui crema în boluri și o servești ca atare sau o poți folosi la prăjituri

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.