Ouă scramble simple

Ingrediente

8 ouă

½ cană lapte mai gras

sare

piper

2 linguri unt

Mod de preparare

Spargi ouăle într-un vas, pui sare, după gust, și le bați foarte bine cu un tel sau chiar cu mixerul până se deschid la culoare. Cu cât le bați mai tare, cu atât vor încorpora mai mult aer și vor ieși mai pufoase. Adaugi laptele, piper după gust, și omogenizezi.

Încingi o tigaie antiaderentă cu fundul mai gros, pui untul și îl lași să se topească.

Când untul din tigaie este suficient de fierbinte torni ouăle și lași să se gătească un minut sau până când încep ușor să se prăjească, dar să nu se rumenească.

Cu o spatulă de silicon împingi ușor marginile omletei spre interior în timp ce înclini tigaia pentru a permite oului lichid să curgă dedesubt. Repeți cu celelalte margini până nu mai ai ou lichid.

Oprești focul și amesteci ușor până când ouăle devin ferme. Nu rupe foarte tare oul. Transferă ouăle pe o farfurie când sunt încă calde și moi, presară puțin piper deasupra și ceapă verde tocată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.