
Ingrediente
3 cartofi medii albi
2 lingurițe unt
2 lingurițe smântână
coaja de la o lămâie bio
1 ceapă medie albă
200 g ton bucăți
pesmet panko
2 ouă mici bătute
făină
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 180°C. Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă cu sare până se înmoaie, după care îi scurgi bine de apă.
Topești untul, adaugi cartofii, smântâna, coaja de lămâie rasă, ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă bine, sare și piper. Amesteci și pasezi bine până la omogenizare. Adaugi tonul scurs bine și amesteci, după care lași să se răcească.
Pui ouăle, făina și pesmetul în trei boluri separate, puțin adânci.
Modelezi amestecul de cartofi cu ton în 8-10 chiftele, le treci pe fiecare prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptor pentru 20 de minute sau până se rumenesc.
Le servești calde sau reci, cu sos de iaurt și usturoi.
Aceste chiftele le și poți congela pentru 3 luni, învelindu-le individual în folie alimentară. Când vrei să le gătești, le lași să se dezghețe în frigider și le gătești cu 5-10 minute mai mult decât cele proaspete pentru a ieși pesmetul crocant.