Home / Copil / Chec de post cu migdale și scorțișoară

Chec de post cu migdale și scorțișoară

 

Ingrediente

2 cești cu apă

2 cești ulei de cocos

2 cești zahăr brun

2 cești migdale măcinate

zeama  și coaja de la o lămâie

2 lingurițe scorţișoară măcinată

2 pliculețe praf de copt

6 cești făină integrală

2 linguri rase pudră de roșcove

Mod de preparare

Încălzești apa și topești zahărul amestecând continuu, apoi adaugi toate ingredientele (cu excepţia pudrei de roșcove) până ce compoziția devine un aluat care curge.

Iei 4 linguri de compoziţie, adaugi pudra de roșcove și amesteci. Torni aluatul în două forme de chec, îmbrăcate cu hârtie de copt, torni câte două linguri de aluat cu roșcove pe toată suprafața checurilor și amesteci cu coada unei linguri. Deasupra presari câteva migdale sfărâmate.

Introduci checurile în cuptorul preîncălzit la 180˚C și îi lași 45-50 de minute, verificând dacă e copt checul cu o scobitoare. Lași checurile să se răcească în forme.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.