
Cake moelleux au muesli
de la 2 ani
Ingrediente
400 g făină
350 g musli
115 g zahăr brun
1/2 linguriță scorțișoară
115 g iaurt simplu
60 ml ulei de porumb
1 pliculeț praf de copt
1 ou
60 ml lapte
musli pentru presărat checurile
Mod de preparare
Ungi 8 miniforme individuale de chec. Dacă nu ai, folosești 2 forme de cozonac mai mici.
Cerni făina cu praful de copt într-un bol mai mare și o amesteci cu musli. Adaugi scorțișoara, zahărul brun și amesteci. Faci în centru o gaură, adaugi laptele, uleiul, oul bătut și iaurtul, amestecate în prealabil. Amesteci până se omogenizează totul.
Umpli miniformele 2/ 3 cu aluat, pentru că vor crește la copt. Presari checurile cu puțin musli și le așezi pe o tavă de aragaz. O introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 25-30 de minute. Faci testul cu scobitoarea și dacă nu iese curată mai lași 5-10 minute.
Scoți checurile din forme și le lași să se răcească.
Foto: Photoland/Photocuisine